torsdag 18. februar 2010

Infokløfta

Mediene er med på å skape, forsterke og motvirke informasjonskløfter i dagens samfunn. Med informasjonskløfter mener vi sprang i informasjon, som gjør det vanskelig for de med informasjon å kommunisere med de uten. Basismedier som TV, Avis og radio hjelper i stor grad befolkningen med å minske informasjonskløftene. Man trenger ikke lengre å oppsøke nyheter for å tilegne seg informasjon, men informasjonen kommer til deg. På den måten når nyheten ut til et bredere spekter av befolkningen.
Dessverre er det noen minoritetsgrupper som faller utenfor denne utviklingen. Innvandrere har et begrenset tilbud for å få informasjon. Spesielt om Norge, da det finnes svært få kanaler som rapporterer fremmedspråklig.

4 kommentarer:

  1. Bra skrevet, du har en god definasjon på hva en informasjonskløft er og gjør begrepet enkelt å forstå. Det jeg savner å lese er hvordan du skal "angripe emnet", hva skal du ha med, hvordan skal du presentere det. Har du kanskje en problemstilling leserne kan gå ut i fra?

    Ellers veldig bra, god start =D

    SvarSlett
  2. Bra innledning. Kommer fort til saken og skaper noen spørsmål. Enig med Julie om å få med en problemstilling.

    SvarSlett
  3. Du starter med konklusjonen for diskusjonen din. Kanskje er det bedre om du starter med en beskrivelse av situasjonen. Hva mener du med "sprang i informasjon...". Jeg er enig med Tarjei og Julie her, trekk fram en aktuell problemstilling. Ellers bra.

    SvarSlett
  4. Synst begynnelsen din e veldig bra, og du har med definisjon på kva informasjonskløft er. men synst teksten din er altfor tynn, heile teksten din minner meg om ein innleiing.
    Einig med dei andre kommentarane over at du burde kanskje skriva utfrå ei problemstilling, blir lettare for deg og lesarane da :)
    men ellers ein god start!

    SvarSlett